Veelgestelde vragen huwelijksfotografie

Koppels die hun huwelijk plannen, stellen ons tijdens de kennismaking over hun huwelijksfotografie vaak dezelfde vragen. Wat we natuurlijk niet erg vinden, want er komt inderdaad heel wat bij kijken…

… om jullie al wat op weg te helpen, geven we graag hieronder graag al een reeks antwoorden op de veelgestelde vragen.

Hoe kunnen wij onze huwelijksfotografie boeken?

Om de kwaliteit te waarborgen doen wij maar 1 huwelijk per dag en maximaal 2 per week.

Informeer best eerst of we nog beschikbaar zijn op jullie geplande huwelijksdag. Aarzel niet om ons even te contacteren. Je kan me bellen, een mailtje sturen of eenvoudigweg je vraag stellen via het formulier op de contactpagina. Ik bel je dan terug om jullie te informeren of we nog vrij zijn en dan kunnen we gelijk verder afspreken voor een kennismakingsgesprek.

Let wel, wie het eerste komt, wie het eerst maalt. Wees er daarom tijdig bij en contacteer ons of maak een vrijblijvende afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek.

Zodra het overeengekomen reserveringsbedrag betaald is, staat de boeking van jullie datum officieel vast.

Waarom een kennismakingsgesprek?

Het kenningsmakingsgesprek is de eerste stap in onze samenwerking. Tijdens het kennismakingsproces horen wij graag meer over jullie, over het verloop van jullie dag en jullie wensen voor de huwelijksfotografie. Wij vertellen dan ook meer over onze werkwijze en de mogelijkheden die wij aanbieden. Het is pas na het kennismakingsgesprek, en als jullie met ons in zee willen gaan, dat we een overeenkomst voor de huwelijksreportage maken.

Wanneer zal je toekomen?

Ik heb van jongsafaan de gewoonte gehad om altijd goed op tijd te zijn :). Ik zal dan ook ruimschoots op tijd verschijnen volgens de timing die we vooraf bij de organisatie van de huwelijksfotografie van jullie dag hebben afgesproken. Alles hangt af van jullie wensen, van hoe jullie de dag willen organiseren en wat er op jullie lijst staat van ‘niet-te-missen’ huwelijksmomenten en ‘must-have’ foto’s. We stellen deze lijstjes samen op bij ons kennismakingsgesprek en bij onze verdere contacten nadien.

Met hoeveel komen jullie?

Kiezen jullie voor de top collectie, dan zal een tweede fotograaf als assistent met me meekomen. Voor de andere collecties, werk ik momenteel standaard alleen, wat ook perfect werkt. Bekijk de aanwezigheid van een tweede fotograaf als een pluspunt. Het betekent meer foto’s en invalshoeken om jullie dag in beeld te brengen. Ook geeft de aanwezigheid van de tweede fotograaf meer mogelijkheden voor het nemen van korte videofragmenten voor verdere verwerking in een huwelijksvideo kortfilm.

Hoeveel foto’s zullen er genomen worden?

Het is moeilijk om hier een exact cijfer op te kleven maar laat ons zeggen : meer dan voldoende! Weet wel dat bij huwelijksfotografie voor ons kwaliteit boven kwantiteit gaat. Je mag rekenen dat we gemiddeld een honderdtal foto’s nemen elk uur dat wij bij jullie zijn. Wij maken sowieso een voorselectie gebaseerd op de kwaliteit van de foto’s. Je mag er vanuit gaan dat wij achteraf kunnen beschikken over meer dan voldoende kwaliteitsvolle foto’s. Voor een volledig dag fotograferen zitten we dan gemakkelijk boven de duizend foto’s.

Met welk materiaal fotografeer je?

Eigenlijk maakt de uitrusting op zich weinig uit als het resultaat maar een kwaliteitsvolle foto is. Maar ik begrijp uw bezorgdheid : je mag er op rekenen dat ik werk met eersteklas professionele camera’s, toplenzen en belichtingsmateriaal en dat ik zorg voor de nodige reserveuitrusting. (PS I am a Nikon shooter)

Je komt toch ook in een mooi kostuum?

Helaas zal dit niet gaan want om mooie foto’s te maken, moet ik me soms zeer creatieve posities innemen. Knielen, klimmen, liggen, kruipen, ik doe alles om jullie de mooiste composities te kunnen geven en jullie huwelijk zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Een kostuum zou me hierbij teveel beperken en hoe relaxer de fotograaf, hoe beter ook de foto’s. Ik kom meestal in een niet-opvallende kledij, dus wees gerust.

Moeten wij je bijtellen als gast voor de hapjes of het avondfeest of zorg je zelf voor je maaltijden?

Neen! We zorgen zelf voor onze logistieke ondersteuning! Dit laat ons toe zelf en beter in te spelen op alle gebeurtenissen, zodat we geen leuk moment of gebeurtenis hoeven te missen en alles voor jullie in beeld kunnen brengen.

Kunnen wij ook een huwelijksalbum bestellen?

Wij geloven heel erg in de waarde van een huwelijksalbum en daarom bevatten bijna al onze collecties een huwelijksalbum van hoge kwaliteit!

We gaan als volgt te werk :

Nadat we samen de foto’s hebben bewonderd, zijn er twee mogelijkheden. Ofwel selecteren wij samen de foto’s die je zeker in je album wil zien ofwel vertrouw je op onze stijl om een album voor jullie te ontwerpen.

Wij maken het album digitaal op de computer en sturen dan het album digitaal door naar jullie (pdf-formaat). Jullie kunnen dan eventuele wijzigingen voorstellen en uiteindelijk het ontwerp goedkeuren. Pas dan wordt het album besteld bij mijn leverancier.

Neem gerust een kijkje op onze pagina over onze huwelijksalbums.

Zullen onze foto’s ook online gezet worden?

In al onze collectie is een online fotogalerij inbegrepen beveiligd met paswoord, dat jullie kunnen gebruiken om te tonen aan vrienden en familie. Verder is het mijn betrachting om een beperkte selectie van elke huwelijksreportage online te plaatsen, zowel op de blog van onze website als op onze facebook pagina. Deze foto’s dienen dan als showcase voor andere koppels. Ze laten ook toe om jullie ervaringen te delen met ons en jullie vrienden en familie.

De meeste paren hebben hier geen probleem mee en zijn ook trots op de resultaten van hun huwelijksfotografie, maar we begrijpen ook dat sommige koppels dit liever niet hebben. Dan houden we hier zonder probleem rekening mee.

Al zeer snel na de huwelijksfotoreportage, zal een beperkte selectie van enkele kwaliteitsvolle foto’s geplaatst op onze facebook-pagina. Dit is dan het voorproevertje van de resultaten die we samen zullen bekijken op de later afgesproken datum.

Kunnen we eerdere voorbeelden van jullie huwelijksfotografie inkijken?

Dit kan zeker.
Om te beginnen kan je online via onze website en portfolio voorbeelden vinden van eerder getrokken huwelijksfotografie. Ik raad U ook aan om dit te doen, zodat U toch een idee krijgt van onze stijl en wat U van ons kan verwachten.
Het is mijn bedoeling om voor elke trouw waarvoor wij de huwelijksfotografie hebben verzorgd, een showcase online te zetten als referentie voor nieuwe bruidsparen. Uiteindelijk moeten de foto’s voor zich spreken en moet onze stijl en persoonlijkheid jullie ook aanspreken. En dat kunnen jullie alleen bepalen als ik jullie voldoende informatie en referentiemateriaal heb getoond.